Knx – mer bekvämlighet för dig

Tekniken utvecklas inom fastigheter. Idag har vi intelligenta system i våra hus, många produkter som vi inte alltid själva tänker på. Du kanske har installerat en ljussensor som tänder en utebelysning när det kommer besökare till huset när det är mörkt ute. Om du har ett hemlarm i fastigheten är det ofta kopplat till en larmcentral som direkt kan se vart larmet går o i vissa fall även via en kamera kan se in i ditt hus vad som aktiverat larmet.

Smarta hem är en teknik som gör det möjligt för dig som husägare att fjärrstyra olika funktioner i ditt hus. Det kan vara temperatur, ljus, kylen och frysen, larm och andra produkter du har i ditt hem. Förutom att det är väldigt bekvämt så finns det även pengar att spara när man använder sig av tekniken.

Det finns ett par olika system som används när det gäller smarta hem, eller home automation som kanske är ett vanligare begrepp internationellt.

KNX är en erkänd internationell standard för fastighetsautomation. KNX är ett professionellt system när man ställer lite högre krav. Visst vore det skönt du kan styra o övervaka luftkonditionering, solavskärmning, stereoanläggning, vitvaror, belysning och husets larm effektivt?

Varför använda just KNX när man ska satsa på smarta hem?

Ekonomi är ett argument. Du får lägre kostnader för drift och sparar energi när du har ett system som bara är aktivt vissa tider eller när personer vistas i specifika områden o aktiverar funktioner som t.ex. lampor.

Flexibilitet är en annan faktor som talar för KNX, EN installation med KNX är en mycket bra bas där du i framtiden kan koppla på nya och fler komponenter. Om du letar efter en leverantör av KNX i Stockholm så rekommenderar vi Combiconsult.