Köpa begagnade lagerautomater

      Inga kommentarer till Köpa begagnade lagerautomater

Det kanske inte är alla som vet att möjligheten att köpa begagnade lagerautomater faktiskt finns. Det är ett riktigt bra alternativ till mindre företag som kanske inte har råd att köpa in några nya lagerautomater eller för den som ännu inte vet om det lönar sig i verksamheten. Det fina med att köpa begagnade lagerautomater är att du får snabbare pay-back än om du satsar pengar i en ny.

Vad är då en lagerautomat?

När det kommer till lagerautomater så finns det flera olika typer som går under samlingsnamnet ”lagerautomater”. Oavsett vilken typ av lagerautomat det är så är principen densamma, att underlätta för den som plockar godset. Istället för att ha personal som ska hämta gods på olika ställen på lagret så kan man programmera så att godset levereras via lagerautomaten. Detta sparar både tid och till och med utrymme på lagret. Det är nog det bästa med att investera i en lagerautomat, platsbesparingen av godset. Och det är ganska mycket plats som det går att spara in på, man brukar säga att minst 50% av lagerytan minskas med hjälp av en lagerautomat.

Olika typer av lagerautomater

Om godset som lagerautomaten ska hantera består av små och lätta delar som kan förvaras i mindre plastlådor kan det vara ett paternosterverk du behöver. Som många andra maskiner finns paternosterverk i flera olika storlekar och modeller så det ska vara anpassningsbart till de flesta verksamheter. Den är byggd för att utnyttja höjden, därav passande för lättare godshantering.

Om du däremot har gods som väger lite mer kan du istället titta på en hissautomat. Denna hanterar artiklar med större tyngd och som även kan variera lite i bredd och höjd. En hissautomat kan byggas både bredare, högre och med större djup än ett paternosterverk. Så förutom att den tål högre vikter kan den också hantera större produkter.

 

Lämna ett svar